Brownie - bez glutenu, bez laktozy


Witam wszystkich!

Oto przepis na upieczone dziś przeze mnie

ZDROWE BROWNIE

Bez glutenu, bez laktozy.


Nie wygląda ono pewnie zachęcająco :P ale dla osób, które nie jedzą typowych sklepowych słodkości na pewno będzie smaczne! 
Tym bardziej, że jego przygotowanie to naprawdę nic trudnego i trwa może z 5 minut :D.

Brownie to jest moją wariacją tego przepisu (klik) (blog który btw ogromnie uwielbiam!) jednak z uwzględnieniem tego, co akurat miałam na stanie kuchennym :P.

Składniki:

- 50 g mąki z ciecierzycy
- 30 g wody
- 2 łyżki cukru kokosowego 
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 2 banany
- 2 łyżki kakao
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Banany zmiksowałam blenderem. Następnie dodałam całą resztę i też dobrze zblendowałam. Następnie wylałam ciasto na malutką blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i włożyłam na 25 minut do 180 stopni!

Takie ciasto z pewnością zaspokoi słodką zachciankę :)

Smacznego! :)

Iwonka
Copyright © 2017 Iwona Nogiec